Bezoekt u de website via uw GSM draai dan uw toestel horizontaal voor een goede weergave
225 gram Licht Meergranen Meel (Abdijbrood) | ||
Recept als PDF downloaden | ||
Bereidingswijze Stap voor stap
| ||
• Voor dat u begint ontvet u alle materialen met Citroensap | ||
. | ||
• Laat het meel, de boter, het water en de gist op kamer temperatuur komen | ||
• Doe beide soorten meel, de brood verbeteraar, de mals maker en de zemelen in de beslag kom, en meng deze met een garde luchtig door elkaar. | ||
• Zet de beslagkom op de machine en maak een kuiltje in het meel. | ||
• Doe de gist, de suiker en een beetje water in het kuiltje. Maak het kuitje dicht met een dun laagje meel. En laat het een paar minuten rusten zodat de gist gaat werken. | ||
• Leg nu de boter op het meel. | ||
• Zet de machine aan ( zachtjes) en laat het 15 minuten kneden. • Kijk of het deeg het resterende water nodig heeft, het deeg mag niet te droog zijn. En mag net niet plakken. | ||
• Haal het deeg uit de beslagkom en verdeel het in twee gelijke stukken, | ||
• Kneed het nog lichtjes met de hand na. Zie voorbeeld op YouTube | ||
• Leg ieder deegbal in aparte beslagkom, ( zie voorbeeld) • Laat de deegbollen dan een half uur rusten / rijzen, met een keukendoek over de beslag kommen. | ||
• Doe bakpapier in de bakblikken, | ||
• Zet de bakblikken in de oven en laat ze een uurtje rijzen, | ||
• Zet hierna de oven op 210 graden, en laat het een half uurtje bakken, | ||
• Het brood is klaar, als je er op klopt moet het een hol geluid geven, of als je een temperatuur meter erin steekt, dan moet het ± 95 graden zijn. | ||
• Haal de bakblikken uit de oven, en zet ze op het rooster. Haal het brood er nog niet uit. Wacht tot de bakblikken hand afgekoeld zijn. Nu kunt u de broden uit de bakblikken ha-len. Als u de broden te heet uit de bakblikken haalt, bestaat er de mogelijkheid dat de onderkant van het brood een beetje inzakt. | ||
• Laat de broden goed afkoelen voordat u ze in plakken snijd. ± 10 minuten. | ||
• Brood Snijden Met Machine | ||
• Mooi luchtig brood | ||
Vind u deze pagina leuk, dan waardeer ik het zeer als u een berichtje achter laat in het GASTENBOEK! |