Hans Boelens Wandelen en meer......! 
 

Licht Meergranenbrood

                                                                                    Bezoekt u de website via uw GSM draai dan uw toestel horizontaal voor een goede weergave






225 gram Licht Meergranen Meel (Abdijbrood)
800 gram Witte Meel (patentbloem )
200 gram Brood Mals Maker
100 gram Brood Verbeter Middel (Eko NL-Bio-01)
620 gram Water
10 gram suiker
07 gram Zout
33 gram Droge gist
25 gram Room boter of Blanke reuzel
20 gram Zemelen



Recept als PDF downloaden



 

Bereidingswijze Stap voor stap

 



• Voor dat u begint ontvet u alle materialen met Citroensap



.



• Laat het meel, de boter, het water en de gist op kamer temperatuur komen



• Doe beide soorten meel, de brood verbeteraar, de mals maker en de zemelen in de beslag kom, en meng deze met een garde luchtig door elkaar.



• Zet de beslagkom op de machine en maak een kuiltje in het meel.



• Doe de gist, de suiker en een beetje water in het kuiltje. Maak het kuitje dicht met een dun laagje meel. En laat het een paar minuten rusten zodat de gist gaat werken.



• Leg nu de boter op het meel.
• Voeg bijna al het water toe.



• Zet de machine aan ( zachtjes) en laat het 15 minuten kneden.
• Voeg na ± 5 minuten het zout toe.

• Kijk of het deeg het resterende water nodig heeft, het deeg mag niet te droog zijn. En mag net niet plakken.






• Haal het deeg uit de beslagkom en verdeel het in twee gelijke stukken, 



• Kneed het nog lichtjes met de hand na. Zie voorbeeld op YouTube






• Leg ieder deegbal in aparte beslagkom, ( zie voorbeeld)

• Laat de deegbollen dan een half uur rusten / rijzen, met een keukendoek over de beslag kommen.






• Doe bakpapier in de bakblikken,
• Haal de deegballen uit de beslagkom, en druk ( zachtjes) de lucht uit de deegballen
• Doe het deeg in de bakblikken, zonder dat je het deeg oprolt.






• Zet de bakblikken in de oven en laat ze een uurtje rijzen,
• Zet na een uurtje de oven op ± 50 tot 70 graden. En laat het dan nog ± 15 rijzen bij deze temperaturen






• Zet hierna de oven op 210 graden, en laat het een half uurtje bakken,
• Na een half uurtje de oven op 180 tot 190 graden zetten, en ± 15 laten afbakken
• Na dit kwartiertje de oven terug draaien naar ± 50 tot 70 graden.






• Het brood is klaar, als je er op klopt moet het een hol geluid geven, of als je een temperatuur meter erin steekt, dan moet het ± 95 graden zijn.






• Haal de bakblikken uit de oven, en zet ze op het rooster. Haal het brood er nog niet uit. Wacht tot de bakblikken hand afgekoeld zijn. Nu kunt u de broden uit de bakblikken ha-len. Als u de broden te heet uit de bakblikken haalt, bestaat er de mogelijkheid dat de onderkant van het brood een beetje inzakt.



• Laat de broden goed afkoelen voordat u ze in plakken snijd. ± 10 minuten.



• Brood Snijden Met Machine






• Mooi luchtig brood






Vind u deze pagina leuk, dan waardeer ik het zeer als u een berichtje achter laat in het GASTENBOEK!



citroen bolsap-500x500
citroen bolsap-500x500
20240311_144511
20240311_144511
Deeg Opbollen
Deeg Opbollen
deegbal in aparte beslagkom_1
deegbal in aparte beslagkom_1
Deegbal
Deegbal
Deegbolverdelen
Deegbolverdelen
deegbal in aparte beslagkom
deegbal in aparte beslagkom
Tweegelijkestukken01
Tweegelijkestukken01
Broden 10 min laten afkoelen voordat u ze uit de blikken haalt
Broden 10 min laten afkoelen voordat u ze uit de blikken haalt
Domo
Domo
Brood Verbeter Middel
Brood Verbeter Middel
Licht Meergranen Brood
Licht Meergranen Brood
Brood Mals Maker
Brood Mals Maker










NEDERLAND


België


Duitsland


Luxemburg